Tidigare produktioner TV/Manus

Tidigare har jag arbetat med TV, skrivit manus, som producent och redaktionsmedlem.


Värsta bästa vänner

Malin, Sofia, Viktor, Said och Silja är fem dockor som möts på fritids och råkar ut för situationer som prövar deras inlevelseförmåga och medkänsla.
 Jag var med om att skapa de fem karaktärerna, figurer med olika egenskaper, som skulle spegla det mångkulturella.
Tv-program 15 min.

Titlar i ruval:
Rockringen,
Schyssta bråk,
Får jag vara med?,
Kan pojkar ha tyllkjol?,
Sluta bråka!, Du ljuger!
, Retas inte!
, Världens fest, Rymma hemifrån.


Nisse och Klara

När mina barn var små, skrev jag drygt 20 manus till dockorna Nisse och Klara. Tillvaron var full av uppslag och manusen blev en rolig familjeangelägenhet. Jag engagerade mig också i rekvisita och scenografi. Tillverkade saker, plockade från egna hyllor och lådor. 15- 20 min program
Titlar i urval:
Puderdosan, Överraskningen, Musikbakelser, Skäggmasken, Fönstret på vinden, Helgonmiddan, Änglaflugor, Saklånet, Murgrönan, Knappen, Lagen, Linan, Monstret, (m.fl.)


Det finns inga smålänningar

Dramadokumentär i fyra avsnitt. (1981) Medförfattare.
Ett flyktingdrama om Palestina-Israel-problematiken översatt till Sverige. Värend, var en nybildad stat i Småland. Smålänningarnas land delades upp i två bitar helt utan förbindelse med varandra. Smålänningar drevs på flykt norrut till Östergötland, där flera flyktingläger upprättades.

Titeln Det finns inga smålänningar var en travesti på den israeliska utrikesminister Golda Meirs uttalande ”det finns inga palestinier”
Serien väckte ett enormt rabalder och mediabevakningen den bästa tänkbara. En söndag hade Expressen åtta sidor. Dagstidningar runt hela landet skrev på ledarplats. Serien följdes av TV-debatter och telefonslussar. Vi som skrev blev mordhotade. Serien fick rekord i radionämndsanmälningar, men den fälldes inte.


Bakom masken

Om tonåringens identitet, tvivel och livsval . 30 min.
 (UR 1997)

Ondskan

Om vad ondska kan vara, hur den har skildrats i olika tider och tar sig uttryck. 
(UR 1996)

Mörker och ljus

Barns livsfrågor är också vuxnas. Sex tv-program som kom samtidigt med boken med samma namn. Intervjuer med prästen Lars Björklund, en förskollärare och psykologen Åke Höglund. Tre program för barn.
 (UR 1994)

Ett fönster öppet mot själen & Ljuset och elden


Två korta stillbildsfilmer (SVT)