Böcker:

Madonna – om Maria, modern och gudinnorna.

Madonna – om Maria, modern och gudinnorna. 

Det finns en bortglömd historia som vi belyst i boken Madonna, där Lenas skulpturer har rötter långt tillbaka i historien. De bildar en bro till tiden före kristendomen då Marias förmödrar, som Lena kallar gudinnorna, urmödrarna hade en stark ställning och då fruktbarheten var på liv o död. För länge sedan manifesterades den kvinnliga principen i den Stora Modern. Kanske är Venus av Willendorf 25 000 år gammal ett uttryck för det.

Läs vidare:→


omslag Ett litet barn dör_

 

Ett litet barn dör – Ett ögonblicks skillnad

Den efterfrågade Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är här igen, utökad och aktualiserad efter att ha varit slut länge. Det allra mesta är helt nytt. Intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.
Läs vidare:→


Ett hem för själen – Ellen Keys strand

En berättelse i ord och bild om författarinnan Ellen Keys liv och verk via en vandring genom rummen i hennes hus Strand, vid Vättern i Östergötland.
Ett personligt hållet porträtt – här möter vi kvinnan som utvecklade en livstro och som vände sig till naturen för att hämta kraft.
Läs vidare:→


De jobbar med hjärtat här – berättelser från Grön helhet

Om rehabilitering i trädgårdsmiljö för sjukskrivna, arbetssökande vuxna och ungdomar. Deltagare, personal och initiativtagare berättar om sina erfarenheter av trädgård, natur, avspänning, aktiviteter och samtal. I centrum står deltagarnas berättelser.
Läs vidare:→


Refugium – trädgård som tillflykt

Refugium. Ordet betyder tillflyktsort. Ett ostört rum. Refugium handlar om en stilla plats mitt i stan, en koloniträdgård belägen i Eriksdalslunden på sydsluttningen av Södermalm i Stockholm.
Läs vidare:→Skilsmässa – ritualer vid separation

Om läkande avslutningsritualer, riter och symbolhandlingar.
När en relation tar slut – genom skilsmässa eller separation – behövs en ritual som talar om att det gamla är avslutat. Här finns ett tomrum och ett behov.Ritualen är en del av en läkningsprocess som för livet vidare.
Läs vidare:→Mörker och ljus – små barns livsfrågor är också vuxnas

Barn hör, ser och tänker – hur möter vi barnet när det ställer svåra och viktiga frågor där det inte finns entydiga svar? Hur hjälper vi barnen att formulera en livssyn när vi som vuxna kanske inte har en egen? Om sagan, myten, riten, drömmen och leken.
Läs vidare:→Vi ska tillbaka till vår jord! Palestinska lägerkvinnor i Libanon

Boken tecknar en historisk bakgrund, beskriver livet i de palestinska lägren i Libanon och har en aktualitet än idag.
Läs vidare:→