Kategorier
Nyheter

Ruths Garderob

Nu lanserar jag Ruths Garderob! Ett work-in-progress som ska bli bok och utställning. Jag har flyttat ut Ruth, min mor, från min bostad. Jag har äntligen separerat!

Nu lanserar jag Ruths Garderob! Ett work-in-progress som ska bli bok och utställning. Jag har flyttat ut Ruth, min mor, från min bostad. Jag har äntligen separerat! Ruth har hängt hemma alldeles för länge. Hur har jag orkat? Jag har bara stängt dörren. Hon har fyllt minst ett helt rum som sett ut som en vintageaffär. Skillnaden är att allt tillhört en enda kvinna. Nu finns alla kläder och accessoarer – sommarklänningar, aftonkläder, tyger, dräkter, skor, hattar, smycken, scarfs, löskragar, blusinlägg, handskar, skärp, gamla modetidningar, fotoalbum, LP-skivor, kokböcker… you name it ..  i en popupatleje på 36 kvadrat i WIP ateljeförening i  Årstaberg. Bara att sätta i gång och göra nåt av det.Här kommer jag att lägga ut vad som händer, både med Ruth och med mig under processen …Ruth har kommit ut ur gömmorna i garderoben för första gången!  Das unhemliche…Först vernissage 16 februari. 

Välkommen på vernissage!
#25meterfoto 
Lördagen den 16 februari kl 16-19 vernissage för åtta fotovänner från den ettårig kursen på Fotografiska museet. På restaurang Usine, Södermalmsallén 36-38. 

Var och en fyller tre meter vägg med olika teman. Pågår till mitten av mars.

Ruths Garderob är mitt work-in-progress, på väg att bli bok och utställning.

Ruth var min mor, en modeintresserad kvinna i landsorten, borgmästarinna i Mjölby, som fick mig sent i livet.

Hon tog vara på allt. I hennes unikt bevarad garderob hänger klänningar från flera decennier på 1900-talet.

Hon lät sy upp hos sömmerskor, men sydde också själv och allt blev inte klart. Ditnålade mönster finns ännu kvar på tillklippta tyger.

I lådor ligger blusinlägg, hattfjädrar, tygblommor och andra accessoarer….

Bilden föreställer en nylonklänning från 1950-talet med vidd i kjolen, mönstret heter vallmo!

Fotografierna är direktprintar på aluminium 47×70 cm.

Bildbehandling och curator Ewa Stackelberg.